Concert The Battle

Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit

zondag 6 oktober 2019 14:00 - 16:30
Deuren open
13:45 - 14:00
Locatie
Theaterzaal De Cammeleur
Genre
Muziek
Beschrijving
Op zondagmiddag 6 oktober 2019 vanaf 14.00 uur treden twee bijzondere Dongense koren samen op in De Cammeleur. De zaal is open vanaf 13.45 uur. Het concert wordt ‘een zingende battle’.

Het Dongens Mannenkoor, dat in 2021 vijftig jaar bestaat, gaat ‘de strijd’ aan met Popkoor Spirit. Je zou de combinatie ronduit verrassend kunnen noemen en dat is ook zo.

Het Dongens Mannenkoor kent een gevarieerd repertoire. Het koor zingt zwaar klassieke nummers, maar ook moderne nummers, zoals bijvoorbeeld ‘The Sound of Silence’ en ‘Avond’. Onlangs voegde het koor enkele gezellige Italiaanse nummers toe aan het repertoire. Het Dongens Mannenkoor treedt op onder leiding van dirigent Jan Terpstra, met vaste pianist Erik van Soelen als muzikaal begeleider. De mannen van het Dongens Mannenkoor ‘staan’ op het podium. Dit in tegenstelling tot Popkoor Spirit. Dit twintigkoppige koor houdt zich voornamelijk bezig met popmuziek en past het repertoire constant aan. Bij elk nummer hoort een choreografie, die door een speciale commissie van het koor uitgedacht wordt.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden