Wild de film

Natuurvereniging Ken en Geniet

woensdag 23 oktober 2019 20:00 - 22:00
Deuren open
19:45 - 20:00
Locatie
Theaterzaal De Cammeleur
Genre
Film
Beschrijving

Dongen gaat de bronst van het edelhert beleven, het burlen gaat door het theater klinken, een sensatie om mee te maken. Mensen die dit live ondergaan hebben, stonden met kippenvel te luisteren, het is dan ook machtig mooi, om te zien, maar vooral ook om te horen, het galmt door je oren. Iets dat Natuurvereniging Ken en Geniet aan u door wil geven en mee wil laten beleven, zomaar in de theaterzaal van de Cammeleur, op woensdag 23 oktober, om 20.00 uur.

Dan komt de filmer van deze schitterende film naar ons eigen Dongen, waarbij hij de inleiding zal verzorgen en enkele geheimen prijs zal geven, over het tot stand laten komen van een dergelijk natuurspektakel op het doek. Luc Enting heeft al vele natuurfilms geproduceerd en vorig jaar ging zijn grootste wens in vervulling, de presentatie van zijn filmproductie in de bioscoop en op TV.

Enkele jaren van voorbereiding gingen daaraan vooraf, want een vossenfamilie, een zwijnengezin en een roedel edelherten zijn geen acteurs, die je zomaar inhuurt. Nee die moet je opsporen, hun gewoontes leren kennen, hun trekroutes weten, kortom haast deel van de familie worden. Camera’s moeten met de grootste zorgvuldigheid geplaatst worden, immers het dierenwelzijn staat voorop, bij het schieten van de beelden.

Maar alleen aan beelden heb je niets, er moet een verhaal omheen gebouwd worden, een hoofdpersoon gezocht, welke als een rode draad ons meeneemt in zijn leven. Dan komt de sfeermaker, spannende en stemmige muziek, welke blije en dramatische momenten versterkt. Alles moet bij elkaar passen, dus ook de verhalenverteller, die op zijn eigen wijze een draai geeft aan de film, niemand minder als André van Duin, iemand waarvan je het eigenlijk niet verwacht, sprak de film geheel in. 

We volgen de vossen in hun hol en bij de jacht, zien jonge wilde zwijntjes opgroeien, het doen en laten van een roedel edelherten, met als hoogtepunt natuurlijk de bronst. We gaan natuur ondergaan, zoals deze in werkelijkheid is, vaak met een lach, soms met een traan, want natuur is niet alleen mooi, maar kan ook bikkelhard zijn.